Slapen in de zevende hemel onder een zijden dekbed

 

1. Zijde is warmte regulerend
Zijde verwarmt als het koud is en verkoelt als het warm is! Het is geschikt voor iedereen. Veel mensen die slecht slapen door nacht zweten en hitte, vinden weer een rustige slaap onder een zijden dekbed. Dat kan zowel bereikt worden door een zijden zomerdekbed als dikker zijden dekbed.

In vergelijking: Dons en wol warmen u snel op en blijven hitte afgeven. Ook als je het al warm genoeg hebt. Het komt dan vaak voor dat je wakker wordt van de hitte en het dekbed 's nachts van Je afslaat om af te kunnen koelen.

2. Zijde is vochtregulerend
Zijde kan zo'n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen zonder klam aan te voelen. Zijde heeft als bijzondere eigenschap dat het de geabsorbeerde vochtigheid meteen weer afgeeft aan de lucht. Hierdoor slaap je langer droog en comfortabel, ook bij benauwd weer

3.Een zijden dekbed is licht van gewicht
Een zijden dekbed is gevuld met lange, hand gespreide vezels van moerbeizijde. Laag op laag wordt dit, met de hand, gestapeld. Er is weinig 'dikte’ nodig om het dekbed voldoende warm te maken. Daardoor is een zijden dekbed licht van gewicht.

4. Zijde is hypoallergeen
Huisstofmijten leven niet in zijde. Ze vinden er eenvoudig geen voedsel in. Heb last van niezen, rode ogen en een dichte neus? Ben je voor huisstofmijten dan is slapen tussen zijde ideaal.

5. Een zijden dekbed is onderhoudsvrij en anti-statisch
Lekker slapen en hygiënisch. Vrij van onderhoud? Zoals het onhandige wassen van een dekbed, dat hoeft niet meer met een zijden dekbed. Zijde trekt geen stof aan, er leven geen huisstofmijten in. Wassen is overbodig. Een paar keer per jaar buiten luchten, uit de zon, is voldoende.

6. Een zijden dekbed is: Slapen zonder woelen!
“Een 100% zijden dekbed met zijden tijk voegt zich naar het lichaam. Het valt soepel zacht om je heen zonder te woelen.

 

Assortiment