uit winkelen in

winkelen

Winkelen op internet is heel effectief, maar ook ongezellig. Wat is er leuker dan rondzwerven in een leuke winkelstad, het ontdekken van boutiekjes, winkeltjes, het struinen over markten, het ontmoeten van mensen, het pakken van een terasje.

Hier vind je de leukste steden om te winkelen.

 • Leeuwarden door de ogen van haar bezoekers

  leeuwardenInwoners van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, zijn ‘grutsk’ op hun stad. Maar hoe trots ben jij op Leeuwarden? In deze blogs vertellen mensen zoals jij, hoe zij aangenaam verrast werden door de stad. Lees hun ervaring, bekijk de foto’s en laat je inspireren!

 • Ouderwets gezellig winkelen in Enkhuizen

  enkhuizen

  Enkhuizen is een aantrekkelijke en veelzijdige winkelstad. De gezellige binnenstad herbergt een aaneenschakeling van verrassende kleine en grote winkels. Veel hiervan zijn gevestigd in mooie monumenten met karakteristieke details. Een blik boven de marktkraampjes en etalages is dus zeker de moeite waard en maakt winkelen in Enkhuizen extra leuk!

 • Alkmaar verkozen tot leukste Nederlandse stad om te winkelen

  alkmaarNederlanders zijn dol op shoppen, maar in welke stad shoppen we het liefst? Wij onderzochten dit in onze laatste poll. Met maar liefst 35 procent van de stemmen blijkt Alkmaar de grote favoriet onder Nederlanders. Hiermee laat Alkmaar populaire winkelsteden Den Bosch (15%) en Maastricht (7%) ruimschoots achter zich.

 • Bergen op Zoom is een stad waar winkelen, geschiedenis en kunst hand in hand gaan

  Bergen op Zoom

  shoppen in historisch decor

  Bergen op Zoom is een stad waar shoppen, geschiedenis en kunst hand in hand gaan. In de historische binnenstad tref je een bruisend winkelhart aan, waar het heerlijk shoppen is. Naast de bekende ketelbedrijven zijn er veel leuke en bijzondere winkeltjes. Veel van deze winkeltjes zijn gevestigd in een van de monumentale panden.

 • De 10 leukste winkels: Dordrecht

  dordrecht.jpgdordrecht2Shoppen in Dordrecht, is een aanrader! Dordrecht heeft een mooie historische binnenstad, met meer dan 300 winkels.
  De bekendste (en langste) winkelstraat is de Voorstraat, in deze straat vind je niet alleen  ketens, maar vooral aan de Westzijde ook mooie en originele zelfstandige zaken. De Vriesestraat staat meer bekend als trendy gebied, waar kleinere hippe winkels zitten.

  Daar omheen zijn ook het Bagijnhof, Achterom, Sarisgang, Lange en Korte Breestraat en de Kolfstraat de moeite en een bezoekje waard.

  Genoeg te zien dus! Om het je makkelijker te maken, hebben ze vast een voorselectie voor je gemaakt op deze site.

 • De 12 Leukste Bossche Boetiekjes Om Te Bezoeken

  den boschWat mij betreft is er altijd een reden om gezellig te gaan shoppen. Ik zoek dan ook graag naar de leukste winkelstraatjes in het hele land. En Den Bosch staat dan toch wel hoog op mijn lijstje! Den Bosch is een veelzijdige winkelstad met voor ieder wat wils. Het heeft grote winkelstraten, maar ook in de kleine zijstraatjes is er van alles te vinden. Wil je eens iets anders dan normaal? Wij hebben de 12 leukste boetiekjes van Den Bosch voor jou op een rijtje gezet. Alleen deze winkeltjes zijn al een reden om hier te gaan shoppen!

 • De leukste shoppingadressen in Breda!

  bredaBreda is echt een super gezellige stad. Je kunt er goed eten, borrelen, terrasjes pakken en shoppen! Het liefst ga ik naar het Ginneken. Favoriet zijn de Wilhelminastraat en Ginnekenweg. Slechts twee straten, maar ik kan er een dag zoet zijn. Omdat ik er echt alle winkels leuk vind! Ik vertel je over mijn favoriete shops!

 • De leukste winkels om te shoppen in Delft

  delftShoppen in Delft, misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar in deze stad van de TU, Delfts Blauw, Marly van der Velden en VanVelzen is het uitstekend winkelen.

 • De leukste winkels om te shoppen in Haarlem, alles wat je wilt weten voor een dagje winkelen.

  haarlemWinkelen in Haarlem, dat valt in de categorie 'goed idee'! In het mooie historische centrum zit alles dicht bij elkaar. Naast de Grote en Kleine Houtstraat kun je ook heerlijk dwalen door de 'Gouden Straatjes', de kleine typische Haarlemse winkelstraten.Ze hebben allemaal een eigen sfeer, in de Warmoesstraat vind je de luxe boutiques, in de Schagchelstraat juist de creatieve en eigenzinnige winkels. Loop ook zeker door de Zijlstraat, Koningstraat en Gierstraat.

 • Een dagje winkelen, eten en rondkijken in het schilderachtige Amersfoort

  amersfoortIn de historische binnenstad van Amersfoort zijn de middeleeuwen nog steeds voelbaar aanwezig. Van delen van de oude stadsmuur tot de prachtige Koppelpoort. In de binnenstad blijft het echter niet bij bijzondere monumenten, je kan ook goed winkelen in Amersfoort. Er zijn leuke winkelgebieden en straten waar je vast en zeker je nieuwe favoriete winkel ontdekt. Daarnaast is er op culinair gebied ook veel te beleven. Er is voor ieder wat wils! Ga een dagje op ontdekking in deze mooie stad.

 • Eerlijk Winkelen

  eerlijk winkelenAls je gaat shoppen, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? EerlijkWinkelen wijst je de weg.

 • Hotspots Antwerpen & leuke plekken in Antwerpen

  Antwerpen-plaatsnaambord.jpg

  Vandaag deel ik mijn Antwerpen tips op de blog. Afgelopen week was ik in Antwerpen en ik en mijn zusje bezochten ontelbaar veel leuke plekken en hotspost in Antwerpen.

  Antwerpen heeft zoveel leuke plekken om te eten, koffie te drinken of te ontbijten. Hier een verzameling van mijn leukste, meest bijzondere adressen en hotspots in Antwerpen.

 • Leiden: Wat te zien en doen in Klein Amsterdam

  leidenLeiden wordt soms wel ‘Klein Amsterdam’ genoemd en niet zonder reden. De stad wordt doorkruist door diverse grachten met de bijbehorende karakteristieke grachtenpanden. Daardoor doet Leiden inderdaad af en toe aan Amsterdam denken, waarbij de afwezigheid van de stroom toeristen met bijbehorende wietdampen een verademing is!

 • Lekker scharrelen in de oude straatjes van Zutphen!

  zutphenMijn oriëntatie ben ik altijd snel kwijt als ik weer eens in Zutphen ben. Vanaf de parkeerplaats Gravenhof tot aan het marktpleintje weet ik het nog maar daarna gaat het onherroepelijk mis! Links en rechts zie ik smalle steegjes, oude middeleeuwse pandjes, leuke winkeltjes, gezellige pleintjes en verstilde hofjes. Zo, dat was Zutphen samengevat in één zin!

 • Leuk, origineel en eigentijds shoppen in de 7 straatjes in Utrecht

  utrechtWilt u gezellig winkelen? Een leuk dagje uit? Een middag varen door de Utrechtse grachten en eten aan de Middeleeuwse werven? Kom dan gezellig naar Utrecht. Met het grootste winkelcentrum van Nederland, het historisch oude centrum met de mooie grachten en werven, de vele terrassen, vele musea en culturele trekpleisters, is Utrecht 1 van de leukste en origineelste steden van Nederland.

 • Nijmegen: de 10 leukste winkels

  nijmegen

  Nijmegen, een van de oudste steden van Nederland en ook een van de oudste shopsteden! De naam komt van ‘novio magus’, Latijn voor ‘nieuwe markt’. Kortom, de Romeinen wisten al dat je hier fantastisch kunt shoppen.

 • Shopadresjes in Utrecht

  DE LEUKSTE WINKELS in utrecht NIEUW.png

  Utrecht geen leuke winkelstad? Je kunt er heerlijk winkelen en de pittoreske straatjes maken het heel sfeervol. De laatste vijf jaar zijn door de hele stad allerlei boetiekjes gestart, met een bijna Belgische allure. Dus ook in Utrecht vind je topmerken en winkels die zeker een kijkje waard zijn. Je moet alleen weten waar ze zijn te vinden. Check snel deze winkeladresjes in Utrecht!

 • shoppen in Groningen

  groningen

  In Groningen kun je alle dagen van de week goed shoppen. Ontdek de mooiste winkelstraten van Groningen met een bijzonder winkelaanbod. Sinds dit jaar is een groot deel van de winkels in de binnenstad ook op zondag open. Donderdagavond is het koopavond. De meeste winkels zijn dan tot 21 uur geopend. Kom nu alle dagen shoppen.

 • Tilburg een veelzijdige winkelstad

  tilburgTilburg kent verschillende winkelgebieden met elk zijn eigen karakter en ieder gebied laat een ander gezicht van Tilburg zien. Er zijn meer zakelijk industriële stukken, meer creatieve delen en er zijn meer sfeervolle en knusse delen in Tilburg. Kortom laat je verassen door deze veelzijdige stad.

 • Uit winkelen in Hoorn

  hoorn

  Winkelen in Hoorn doet men o.a. in het beroemde winkelrondje. Dit rondje leidt de fervente shopper langs een grote variëteit aan winkels. Een goed startpunt voor het winkelen is het Kleine Noord, waar veel modezaken zijn gevestigd. Vanaf de parkeerterreinen bij het station loopt u via deze straat zo het centrum in. Wie op het Gouw start, ontdekt al snel het kleinste kaasboertje en de grootste lingeriezaak van Hoorn. Op het Grote Noord kan het echte grote shoppen beginnen. Hier hebben vrijwel alle grote, bekende winkelketens hun plek gevonden. Wie meer van de kleine bijzondere winkeltjes houdt, doet er goed aan in “de Hoornse Straatjes” een kijkje te nemen. Deze straatjes met hun speciaalzaken hebben in het centrum een unieke ligging tussen de Twee Kerken richting Roode Steen en het Havenkwartier.