Kopen bij Chineese webwinkels extreem goedkoop en simpel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wanneer je je verdiept in het kopen en bestellen uit China zal er een geheel nieuwe wereld voor je open gaan! Je zult zien dat het super simpel is en winkelen bij chineesche webshopseigenlijk (bijna) hetzelfde werkt als wanneer je iets koopt bij een Nederlandse webshop, wel is het belangrijk een aantal dingen te weten voordat je ermee begint.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je bij producten welke afkomstig zijn uit China niet standaard BTW of invoerrechten betaald. Bij een bedrag  onder de €22,- hoef je je hier ook geen zorgen over te maken, deze zijn vrij te importeren. Kom je echter boven dit bedrag uit, dan loop je de kans dat je producten tegen worden gehouden bij de douane. Deze kan extra kosten in rekening brengen*. Meestal zullen ze de waarde welke op de verpakking staat aanhouden of bij twijfel je een brief sturen waar je het product en de waarde hiervan moet omschrijven. Mocht dat hoger zijn dan €22,- dan moet je hier BTW en invoerrechten over betalen. Gelukkig is de kans hierop erg klein als je de producten laat verzenden met de gratis verzend methode. En vaak komen de meeste producten zonder problemen en extra kosten aan.
Volgens de consumentenbond ervaren consumenten het shoppen bij Chinese webwinkels vaak positief, zo blijkt uit onderzoek onder 1666 panelleden. 80% van hen zegt in de toekomst weer bij de Chinese winkel te kopen. Ondanks miskopen en taalbarrières.
De levertijd van Chinese webshops is vaak lang. Ook de proefbestellingen van de Consumentenbond lieten lang wachten op de 20 producten die ze bestelde bij 10 Chinese webshops. Alle producten kwamen uiteindelijk in goede staat aan, maar dat duurde gemiddeld wel 27 dagen. Gearbest.com was het snelst en bezorgde binnen 8 dagen, Everbuying.net was met 10 dagen ook vlot. Het langst was het wachten op een bij Dinodirect.com. De bestelde actioncam werd pas na 69 dagen bezorgd.
Volgens de Consumentenbond blijkt dat webwinkels bij problemen meestal snel en naar tevredenheid reageren. De communicatie gaat meestal in het Engels, maar niet alle medewerkers beheersen die taal even goed.

Douane


*Alle pakketjes uit China moeten in Nederland langs de douane. Een deel daarvan (met name grote en zware pakketten) wordt gecontroleerd door de Douane en afhankelijk van de waarde van uw pakket kan het zijn dat er heffingen van toe passing zijn.

Laten we beginnen met het goede nieuws: Op alle pakketten met een waarde tot 22 euro zijn geen heffingen of andere extra kosten van toepassing. De productprijs en verzendkosten zijn dan dus samen de totale kosten van uw bestelling.

(bovendien is het goed om te weten dat slechts een deel van alle pakketten wordt gecontroleerd door de Douane. Het kan dus heel goed zijn dat een pakket met een waarde van meer dan 22 euro de douane passeert zonder controle. Reken daar echter niet op, wellicht heeft u dan mazzel)

Importheffingen

Heeft uw pakket een waarde van meer dan 22 euro dan zijn er heffingen van toepassing indien de Douane uw pakket controleert:

Tussen de 22 euro en 150 Euro - Hierover bent u BTW en inklaringskosten verschuldigd. Op het moment dat dit pakket bij de Douane eruit wordt gepikt, zal PostNL de inklaring voor rekening nemen. De kosten daarvan bedragen €13,00 Hiernaast wordt er BTW over de waarde van het pakket geheven. Voor een pakket met een waarde van 30 euro zou u dus 13,00 + BTW (21% over 30 euro = 6,30 euro) = 19,30 euro moeten afdragen. 

Meer dan 150 euro - Wanneer uw pakket mee dan 150 euro waard is, moet u bij een controle naast de BTW en de inklaringskosten ook het Douanerecht betalen: 6% over de waarde van het pakket. 

Reken voor uw aankoop dus de eventuele extra lasten goed door, want de postbode kan uw pakket met een extra rekening komen bezorgen. Die rekening dient u te voldoen voordat u het pakket kunt aannemen.

Chineesche webwinkels bij beterwinkel:

Tomtop logo

Assortiment TomTop

AliExpress logo

Assortiment AliExpress

Tinydeal logo1

Assortiment Tinydeal

Dealextreme logo

Assortiment Dealextreme

Banggood logo

Assortiment Banggood

everbuying

Lightinthebox logo

Assortiment Lightinthebox

Zie ook:

0
0
0
s2sdefault
vkontakte
powered by social2s

Winkelbeter agenda facebook

Winkelbeter Facebook